Bewonder de ruige natuur van Transsylvanië

Een unieke reis door de ruige Karpaten in het hart van Roemenië, speciaal samengesteld voor Volkskrantlezers. Filantropen en natuurbeschermers kochten in de Karpaten een gebied van 200 duizend hectare met bossen, bergen en rivieren met als doel om het natuurgebied te beschermen. We starten onze reis in de buurt van Persani waar we wandelen door het sprookjesachtige berglandschap. Daarna reizen we naar het dorpje Cobor dat omgeven wordt door lieflijke heuvels. De stichting Carpathia heeft hier twee boerenhoeven opgeknapt waar we hartelijk worden ontvangen en waar het heerlijk toeven is. Het hoogtepunt van de reis is een overnachting in schuilhutten, hoog in het Fagaras gebergte. Hier creëren filantropen een enorm nieuw natuurpark dat nu al het Yellowstone van Europa wordt genoemd. Een ruig gebied waar we met een beetje geluk beren, wilde zwijnen, vossen en edelherten zullen zien. We sluiten onze reis af in het Nationaal Park Bucegi, een paradijs voor wandelaars.

Dag-tot-dagprogramma

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld van Boekarest worden we met de bus naar Persani gebracht. We rijden dwars door de Zuidelijke Karpaten voor onze overnachtingsplaats in de groene heuvels achter Persani.

Dag 2

We maken een prachtige wandeling in de bergen van Persani door dichte, mysterieuze bossen. Het sprookjeslandschap wordt af en toe onderbroken door een huis.

Dag 3

We verruilen vandaag de bergen van Persani voor de lieflijke heuvels van Zuid-Transsylvanië. Het kleine dorp Cobor wordt omringd door weilanden en bossen, bloemen en dieren en dat is al eeuwen zo. Hoewel Cobor niet in het reservaat van de Foundation Conservation Carpathia ligt, heeft de stichting er twee oude boerderijen aangekocht en opgeknapt. Ze is er prima in geslaagd de sfeer van deze Hongaarse en Saksische huizen te behouden en er tegelijkertijd modern comfort aan toe te voegen. Het is een heerlijk rustige plek voor een verblijf op het Roemeense platteland.

Dag 4

De heuvels rond Cobor lenen zich uitstekend voor een ontspannen fietstocht. Op twee wielen doorkruisen we het plattelandwaarbij we ongetwijfeld worden begroet door een hartelijke dorpsbewoner of boer die ons vanaf zijn akker nieuwsgierig zal bekijken.

Dag 5

We keren terug naar de bergen van de Zuidelijke Karpaten, waarvan we bij aankomst vanuit de bus al een glimp hebben opgevangen. Bij Zarnesti verlaten we de gebaande paden en rijden over een onverharde weg langs de noordkant van Nationaal Park Priata Craiului. In het gehucht Plaiul Foii verlaten we de bus en verdelen we de groep in tweeën. De ene helft van de groep overnacht in het dal en maakt ‘s middags nog een mooie wandeling door de omgeving. De andere helft van de groep gaat te voet verder, dieper de bergen in. Hoog in de Fagarasbergen heeft de Foundation Conservation Carpathia twee schuilhutten gebouwd. Ze zijn bedoeld om bezoekers op een bijzondere manier kennis te laten maken met de unieke natuur in het reservaat, het grootste natuurgebied in privébezit van Europa. Op deze bijzondere plek gaan we overnachten, in twee vlak bij elkaar gelegen hutten. We kijken uit op loodrechte bergwanden van grijs kalksteen en donkergroene valleien zonder paden of wegen. De kleuren van de zonsondergang zijn hier vaak spectaculair en als de avond valt hebben we kans om beren, wilde zwijnen, vossen en edelherten te zien.

Dag 6

Vandaag is de wisseldag. Terwijl de ene helft van de groep ontwaakt in de hooggelegen schuilhut, maakt de andere helft zich op voor de wandeling naar diezelfde schuilhut. dD mensen die in de schuilhut hebben overnacht bezoeken enkele projectlocaties waar de stichting werkt aan natuurherstel. Initiatiefnemer Christoph Promberger probeert hiermee de grootschalige houtkap van het afgelopen decennium een halt toe te roepen. Zijn stichting koopt zoveel mogelijk land en jachtrechten op en probeert de plaatselijke bevolking ervan te overtuigen dat ecotoerisme op termijn meer geld oplevert dan verkoop aan houthakkers.

Degenen die afgelopen nacht in de schuilhutten hebben geslapen, overnachten vanavond in het dal. De andere helft van de groep slaapt vandaag in de hutten hoog op de berg.

Dag 7

Vandaag komen we als groep weer bij elkaar en kunnen we ervaringen uitwisselen over wat we hebben meegemaakt en de wilde dieren die we hopelijk hebben gespot.

Degenen die hebben overnacht in de schuilhut dalen 's morgens weer af naar Plaiul Foii. De andere helft van de groep maakt een mooie wandeling door de omgeving. Als we als groep compleet zijn stappen we in de bus en rijden we naar het even verderop gelegen Nationaal Park Bucegi.

Dag 8

De bergen van Nationaal Park Bucegi vormen een paradijs voor wandelaars. We maken er een prachtige wandeling maken onderlangs de verticale bergwanden, met uitzicht op het fraaie landschap en de Piatra Craiului.

Dag 9

De bus brengt ons in een paar uur naar het vliegveld van Boekarest voor de terugvlucht.


Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 6 x lunch
 • alle diners
 • transfers volgens programma

Niet-inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • lunch dag 5
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • verzekeringen

Vertrekdata

Reisdata: 28 september 2019 (gegarandeerd vertrek) 

Vanaf € 1.335,- p.p. op basis van tweepersoonskamer exclusief vlucht*  

*in de schuilhut (1 nacht) slaap je met max. 4 pers op 1 kamer

Prijzen zijn per persoon gebaseerd op 1 volwassene(n). De prijzen zijn exclusief reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

 • Let op: vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag
 • Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met KLM vanaf Amsterdam naar Boekarest v.v. Bij KLM moet je voor veel bestemmingen voor ieder stuk ruimbagage betalen.


Verblijfsduur & prijs

8 dagen vanaf € 1.335,- per persoon

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen
Molukkenstraat 7
6524 NA
Nijmegen

024 - 327 70 00
info@snp.nl
www.snp.nl
v.a. pp.€ 1.335,-