Fotografiereis Azoren

Exclusieve Volkskrant-fotografiereis naar het hoofdeiland van de Azoren: São Miguel. Bewonder samen met topfotograaf Raymond Rutting de prachtige natuur van São Miguel met kratermeren Sete Cidades, laurierbossen en de stoombronnen van Furnas. Fotografeer de enige theeplantages van Europa, bezoek de vissershaven voor sfeervolle beelden en spot potvissen en dolfijnen tijdens de walvistocht. Raymond Rutting bespreekt dagelijks de gemaakte beelden en geeft tips om de indrukwekkende natuur nog beter in beeld te brengen. De overnachtingen vinden plaats in twee verschillende onderkomens: eerst in een historisch gebouw in het oude centrum van de hoofdstad Ponta Delgada en daarna in een luxe ArtDeco hotel met eigen bronnenbad en uitgestrekte aangrenzende botanische tuinen.

Aanbieding

 • Reisdatum: 13 t/m 20 september 2018
 • Reisduur: 8 dagen
 • Prijs: v.a. €2334,- p.p. (zie volledig prijsoverzicht onderaan de pagina)
 • De reis wordt uitgevoerd door SNP Natuurreizen
 • De reis is onder begeleiding van een SNP-reisleider en topfotograaf Raymond Rutting

Inclusief

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Alle diners
 • Al het vervoer tijdens de reis met kleine touringcar of midibus
 • Entree Caldeira Velha
 • Entree natuurcentrum bij Furnas
 • Walvisexcursie in privé-boot met extra begeleiding van bioloog
 • Entree + toegang in het Terra Nostra park en thermaalbad
 • Bijdrage aan herstel van de natuur rond het Meer van Furnas

Exclusief

 • Heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • Lunches
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • Verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking

Prijsinformatie

Eenpersoonskamer
€ 2.895,00 (exclusief vlucht)
€ 3.430,00 (inclusief vlucht) 

Tweepersoonskamer
€ 2.330,00 (exclusief vlucht) 
€ 2.865,00  (inclusief vlucht) 

Prijzen zijn per persoon gebaseerd op 1 volwassene(n). De prijzen zijn exclusief reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Let op: Vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag

Verblijfsduur & prijs

8 dagen vanaf € 2.330,- per persoon

Dagprogramma

Dag 1
Na aankomst op het vliegveld van Ponta Delgada worden we naar onze accommodatie in de hoofdstad van São Miguel gebracht. Hoogstwaarschijnlijk komen we in de ochtend aan, waardoor Raymond Rutting een eerste introductie kan geven en we het programma van de week kunnen doornemen. In de planning zit een middagexcursie naar de noordkust van São Miguel, bijvoorbeeld naar de oude walvisvaarthaven van Capelas, die verscholen ligt onder een overhangende rotswand aan de ruige noordkust. Hier maken we een korte wandeling. Ponta Delgada - Hotel Talisman

Dag 2
We gaan naar het westen van Sâo Miguel, waar we Sete Cidades bezoeken. Hier zijn verschillende fotogenieke kratermeren, (bemoste) aquaducten en uitzichtpunten. Een verlaten hotel vormt een bijzondere plek om te fotograferen. Wandelend vanaf het uitzichtpunt “Vista do Rei” naar het dorpje beneden, zie je twee meren liggen, het ene is blauw en het andere groen. De dicht begroeide kraterwand staat vol met inheemse planten, waaronder boomheide. Omdat de kam van de vulkaankrater vaak in nevel is gehuld, is de vegetatie hier zeer uitbundig. Het pad leidt je naar de oever van Lagoa Azul op de bodem van de krater. Totaal 8 km, 300m dalen, ruim 2 uur lopen.

Vervolgens rijden we in ca. 30 minuten naar het zwarte strand van het plaatsje Mosteiros. De ligging aan de westkust met een aantal rotsen in zee maken het een mooie fotolocatie. We hopen op goed weer voor een mooie zonsondergang. De bedoeling is dat we hier ook een mooie plek voor het diner uitzoeken, liefst een plek waarvandaan we de zonsondergang kunnen fotograferen: sunsetdinner, best of both worlds......

Overnachting in Ponta Delgada - Hotel Talisman

Dag 3
Vandaag gaan we het gebied ten zuiden van het leuke plaatsje Ribeira Grande verkennen. We maken een korte wandeling in het weelderige groene gebied rond de warme bronnen van Caldeiras da Ribeira Grande. We lopen naar een smalle kloof met de waterval Salto do Prego. (Deze wandeling is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees). Lengte 5 km, hoogteverschil 150 meter, duur ca. 1,5 uur.

Na de wandeling rijden we naar een uitzichtpunt over het Lagoa do Fogo en het nabijgelegen Caldeira Velha. Dit is een thermisch bronnenbad in een prachtige groene omgeving met veel boomvarens. Hier kun je een bad nemen, de entree is inbegrepen. We rijden via een mooie weg naar de zuidkust en bezoeken Ribeira Quente. Dit is een pittoresk stadje met een kleurrijke haven. We maken kennis met enkele vissers en hopelijk treffen we een terugkerende vissersboot met visvangst.

Overnachting in Ponta Delgada - Hotel Talisman

Dag 4
Vandaag bezoeken we het historische centrum van Ponta Delgada, de hoofdstad van São Miguel. Fraaie exotische parken en tuinen zorgen voor veel groen en daarnaast zijn er veel oude kerken en gebouwen. We krijgen een rondleiding door het Convento da Esperança met de Igreja de Santo Cristo waar het beroemdste heiligenbeeld van de Azoren wordt vereerd. Dit beeld is slechts 1 uur per dag te bezoeken. Voor de liefhebbers van 'streetart' zijn er ook verschillende bijzondere muurschilderingen in Ponta Delgada. Ieder jaar worden lokale en internationale kunstenaars uitgenodigd om muren of gevels van een muurschildering te voorzien tijdens het Walk & Talk festival. Ook is er een lokale markt en zijn er leuke terrasjes in het oude centrum.

In de (na)middag is er vrije tijd, wellicht om foto’s uit te zoeken of om zelf verder door de stad te kunnen dwalen op zoek naar de mooiste plekjes die je hebt gezien.

Overnachting in Ponta Delgada - Hotel Talisman

Dag 5
Vandaag reizen we via de rustige en groene oostkant van São Miguel naar Furnas. We bezoeken de enige theeplantages van Europa. Bij Chá Porto Formoso is het uitzicht over de groene theevelden naar zee erg mooi. Bij Chá Gorreana waan je je haast in Azië, op een korte rondwandeling tussen de prachtige lijnen die de theestruiken vormen. In de theefabriek kunnen we het productieproces zien en natuurlijk kun je thee proeven en kopen.

In het park Ribeira dos Caldeirões, kunnen we in een bijzonder weelderige omgeving picknicken bij watervallen en enorme boomvarens. We rijden daarna door het natuurrijke oosten van het eiland. Hier komen nog inheemse laurierbossen voor en is de zeldzame Azorenvink (heel) misschien te zien. Onderweg zijn er verschillende mooie uitzichtpunten zoals de Ponta da Madrugada. Eind van de middag komen we aan bij ons luxueuze Art Deco hotel in Furnas. Hier kun je bijkomen in de thermale binnen- en buitenzwembaden, de sauna en de spa.

Overnachting in Furnas - Terra Nostra

Dag 6
Vandaag gaan we op zoek naar walvissen en dolfijnen, die veel voorkomen bij de Azoren. Vooral de kans op het zien op potvissen is behoorlijk groot. In een eigen snelle zodiac gaan we de zee op, vergezeld van een bioloog; een unieke ervaring. We doen dat vanaf de haven van Vila Franca do Campo, in de 15e eeuw de eerste hoofdstad van São Miguel. Vooraf is er uitleg over de tocht en natuurlijk geeft Raymond Rutting ook tips en adviezen hoe de beste foto’s gemaakt kunnen worden.

Na de excursie is er gelegenheid om te lunchen in het oude stadje, waarna we via het kerkje en uitzichtpunt Senhora da Paz naar een mooi kratermeertje rijden. Het meertje is met een wandeling van ongeveer een kwartier door het groene landschap te bereiken. De spiegeling van de omringende bomen in het oppervlak van het groene meertje maken het een bijzondere fotolocatie.

Overnachting in Furnas - Terra Nostra

Dag 7
Vandaag heb je volop gelegenheid om de vulkanische verschijnselen rond Furnas te bekijken. Op verschillende punten langs de wandeling rond het Lago de Furnas zie je de stoombronnen, pruttelpoeltjes en de gaten in de grond waarin de lokale bevolking de 'cozido' kookt. Wellicht dat ook wij in ons hotel de 'Cozido nas Caldeira', die in deze kookputjes is bereid, op het menu zien staan. Ook ben je vrij om het prachtige park van Terra Nostra en het thermale bad te bezoeken. In Furnas zijn ook de baden van de Poça de Dona Beija te bezoeken. Optionele wandeling rondom het meer van Furnas: 9,5 km, 150m stijgen en dalen, ca. 3 uur lopen.

Vandaag is er ook een afsluitende fotopresentatie waarbij we per deelnemer de mooiste foto’s kunnen zien.

Overnachting in Furnas - Terra Nostra

Dag 8
Einde van het arrangement. Na het ontbijt worden we naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.


SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen
Molukkenstraat 7
6524 NA
Nijmegen

024 - 327 70 00
info@snp.nl
www.snp.nl
v.a. pp.€ 2.330,-