Zuid-Afrika - 'Baie mooi Suid-Afrika'

Laat u veroveren door de magie van de weelderige Zuid-Afrikaanse natuur en haar indrukwekkende wildleven. De infrastructuur is zodanig ontwikkeld dat u zichzelf met de camper uitstekend kunt verplaatsen. De Panoramaroute voert u langs spectaculaire vergezichten en bijzondere natuurverschijnselen. U gaat op safari in het Kruger National Park, dat tot de oudste en meest diverse parken van Afrika behoort. Via de imposante Drakensbergen bereikt u de wijnlanden waar u deelneemt aan een wijnproeverij. Het mediterrane klimaat, de historische gebouwen en de mix van culturen zorgen voor een exceptionele sfeer in Kaapstad waar u de reis afsluit.
Tijdens deze begeleide camperreis reist u samen met gelijkgestemden. U wordt vergezeld door een ervaren lokale gids. Overdag reist u op eigen gelegenheid. 's Avonds op de gereserveerde camping deelt u uw ervaringen met uw medereizigers. De lokale gids geeft u dagelijks tips over de route en de bezienswaardigheden onderweg. Zo haalt u het meest uit deze avontuurlijke reis!

Scroll naar beneden voor het volledige programma per dag

Reisinformatie

 • Reisdatum: 4 t/m 28 november 2018
 • Prijs: v.a. €4495,-
 • Calamiteitenfonds €2,50 en reserveringskosten €25,- per boeking
 • De reis is in groepsverband en onder begeleiding van reisleider die meereist met eigen camper
 • Reis wordt uitgevoerd door Marco Polo Reizen

Aanbieding

 • Internationale retourvluchten met KLM
 • 1 overnachting in Johannesburg en 22 camperovernachtingen
 • 23 dagen Maui camperhuur inclusief transfers
 • Ongelimiteerde kilometers
 • Camperuitrusting en achterlatingskosten
 • 2 diners
 • 1x lunch
 • 3 safari's
 • Bootcruise
 • Wijnexcursie
 • Verplichte belastingen en brandstofheffingen
 • Transfers ter plaatse
 • Verzekering

Verblijfsduur & prijs

25 dagen vanaf € 4.495,- per persoon

Dagprogramma

Dag 1 Amsterdam - Johannesburg
U vliegt naar Johannesburg waar u overnacht in een hotel nabij de luchthaven.

Dag 2 & 3 Cullinan
Vandaag begint het safari avontuur. Nadat u de camper heeft opgehaald rijdt u naar het eerste wildpark van deze reis, het Windy Brow Private Game Reserve. Hier wordt u getrakteerd op een welkomstbarbeque. Onder leiding van een ranger maakt u de eerste game drive en krijgt u een tour door de diamantmijn.

Dag 4 & 5 Panoramaroute
Volg de bezienswaardige Panoramaroute met God’s Window en het oude goudzoekersstadje Pilmgrim’s Rest.

Dag 6 t/m 8 Krugerpark
De komende dagen kunt u met uw camper op safari. Vele wilde dieren zullen uw pad kruisen. U zult merken dat ieder deel van het park toch net weer anders is, door de begroeiing, de aanwezigheid van water of bepaalde dieren die er regelmatig rondlopen. U overnacht in diverse restcamps. Ook maakt u een safari onder leiding van een ranger.

Dag 9 Swaziland
U rijdt het koninkrijkje Swaziland binnen. Swaziland heeft een geheel andere cultuur, een eigen munteenheid en taal. De natuur is er nog ongerept, met uitgestrekte vlaktes in het oosten en heuvels en bergen in het westen. Stop even bij een lokale markt voor een origineel souvenir.

Dag 10 Umkhuze Game Reserve
In het Mkuze Game Reserve gaat u met een ranger op pad tijdens een begeleide game drive.

Dag 11 & 12 St. Lucia
St. Lucia is een waterrijk kustgebied. Sinds enkele jaren staat het op de Unesco Werelderfgoedlijst. U maakt een boottocht over Lake St. Lucia. Houd uw ogen open voor nijlpaarden en krokodillen.

Dag 13 Howick
U reist verder door de provincie KwaZulu-Natal.

Dag 14 & 15 Drakensbergen
De afwisseling zet zich onverminderd voort zodra u de imposante Drakensbergen bereikt. U kunt volop wandelen in dit berggebied. Ook maakt u een dagtour naar de top van de Sani Pass en gebruikt u de lunch in de hoogst gelegen pub van Zuid-Afrika.

Dag 16 & 17 Transkei
U rijdt een authentiek deel van Zuid-Afrika binnen, waar niet veel toeristen komen. In deze streek bracht Nelson Mandela zijn jeugd door.

Dag 18 Gonubie/Wild Coast
Neem de tijd voor een wandeling over de kilometerslange zandstranden.

Dag 19 Addo Elephant National Park
Het Addo Elephant National Park is de beste plek om Kaapse olifanten tegen te komen.

Dag 20 Tsitsikamma National Park
In Tsitsikamma National Park kunt u prachtig wandelen in het kustpark dat bekend staat om de woeste branding.

Dag 21 Oudtshoorn
U rijdt naar de struisvogelstad Oudshoorn. De vele struisvogelboerderijen hebben het stadje geen windeieren gelegd. In vroeger tijden werd grof geld verdiend aan de eieren en veren. Zeker ook de moeite waard zijn de Cangogrotten.

Dag 22 & 23 Stellenbosch
Via een van de mooiste routes van het land, rijdt u door de bergen en vruchtbare valleien naar Stellenbosch. Dit is een van de mooiste wijndorpen in de Kaapse wijnlanden. Naast uitstekende wijnboerderijen kent Stellenbosch ook een leuk stadscentrum met een mooie Kaap-Hollandse architectuur.

Dag 24 Kaapstad-Amsterdam
Vandaag legt u het laatste deel van uw reis af. Door de wijnlanden rijdt u naar Kaapstad. U levert de camper in en vliegt terug naar Nederland of verlengt uw verblijf met een aantal overnachtingen in Kaapstad.

Dag 25 Aankomst Amsterdam


Marco Polo Reizen
Marco Polo Reizen
Larenweg 40
5234 KA
‘s-Hertogenbosch

020 - 751 79 04
lezersreizen@marcopoloreizen.nl
www.itgcompanies.nl
v.a. pp.€ 4.495,-