Noord- en Zuid Vietnam

Ben je in voor een actieve en avontuurlijke rondreis door Vietnam en niet persé op zoek naar de veel bezochte 'highlights', ga dan met ons 'off the beaten track' en laat je verrassen door de relatief stille en nog authentieke locaties. Maak een trekking door de rijstterrassen van Pu Luong Nature Reserve en ga op zoek naar de ‘singing apes’ in het regenwoud van Cat Tien NP. Maak vanuit een ecolodge een zwerftocht per kajak door de schilderachtige Lan Ha Bay en tart je schoenzolen in de Nao K’lang Mountains. Maak kennis met het befaamde Streetfood van Hanoi en Ho Chi Minh aan de hand van een foodjunkie en word helemaal zen op het exotische Whale Island.

Extra informatie

 • Beste reisperiode is tijdens het droge en koele seizoen; oktober t/m april
 • Deze reis wordt uitgevoerd door SNP Natuurreizen
 • Verblijfsduur: 17 dagen
 • 2-daagse trekking langs homestays in Pu Luong
 • bezoek natuurbeschermingsprojecten
 • Inclusief tijdsbesparende vlucht Hanoi-Ho Chi Minh
 • Relaxen op onbewoond eiland in lodge
 • Op zoek naar de ‘singing apes’ in Cat Tien NP
 • Verblijf in jungle lodges en goede hotels
 • Weinig transfers veel wandelingen
 • Gegidste zeekajaktocht Lan Ha Bay

Actievoorwaarden

Op basis van tweepersoonskamer, exclusief heen- en terugreis, €20,- reserveringskosten en €2,50 bijdrage Calamiteitenfonds.

Inclusief

 • alle overnachtingen volgens programma
 • alle transfers volgens programma per airconditioned auto of minibus met eigen chauffeur
 • alle maaltijden zoals in dag-tot-dag-programma
 • binnenlandse vlucht van Hanoi naar Ho Chi Minh City
 • Engels sprekende gidsen
 • excursies (exclusief entreegelden) en wandelingen volgens programma
 • kaart Vietnam en boekje 'Te gast in Vietnam'

Exclusief

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • visumkosten
 • fooien
 • entreegelden
Verblijfsduur & prijs

17 dagen vanaf € 2.395,- per persoon

Dagprogramma

Dag 1: 
Aankomst in Hanoi. Je wordt verwelkomd door de gids en chauffeur en naar het hotel in de binnenstad van Hanoi gebracht. Je zult merken dat Hanoi een prettige, bruisende stad is. Franse, Chinese en Russische invloeden zijn in alle uithoeken terug te vinden. De kooplui vervoeren hun waren overwegend te voet met een juk over de schouder en het aantal brommertjes is fameus. Het is heel leuk om op je gemak de oude wijk te verkennen. Buiten het centrum worden grote grijze communistische gebouwen afgewisseld met kapitale Franse villa’s. Grote stadsmeren geven Hanoi een open karakter en laten haar letterlijk weer ademen.

In de namiddag neemt een gids je mee door het oude stadscentrum, door een wirwar van straatjes, op zoek naar de beste streetfood en de leukste nachtmarkten. Proef lokale gerechten als met Bun Cha, Pho, egg coffee en Bahn Mi. Her en der krijg je uitleg hoe het gerecht gemaakt wordt en krijg je een kijkje achter de schermen. Zowel een culturele als culinaire speurtocht van ongeveer 2,5-3 uur.

Dag 2:
Na het ontbijt verlaat je Hanoi en wordt je in 3-4 uur (170 km) naar de Mau Chai Valley gereden. Na Hoa Binh wordt het landschap steeds bergachtiger en kom je in het thuisland van de Muong en White Thai etnische minderheden. Na de lunch bij een lokale familie volgt nog een korte transfer naar Ban Hang. Hier start je tweedaagse trekking door het Pu Luong Nature Reserve, een prachtig landschap van karstbergen, rijstvelden en regenwoud. Bagage wordt vervoerd naar de overnachtingsplek, dus je loopt alleen met wat benodigdheden voor de dag. Een balans van natuur- en cultuurlandschappen. Je ziet de boeren aan het werk in de velden, kinderen komen je lachend tegemoet in de dorpjes. Na ongeveer 2 uur (6 km; 350 m klimmen en dalen)) bereik je Eo Ken Village waarna een korte verplaatsing je in Kho Muong brengt voor de overnachting in een homestay, dus bij een lokale familie thuis. Een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over het dagelijkse leven van de dorpelingen.

Dag 3:
Wordt wakker van het kraaien van de haan, de geluiden van de jungle en het op gang komende dorp. Je neemt afscheid van je gastfamilie en start de tweede dag van je trekking door Pu Luong Nature Reserve. Het landschap is verbluffend mooi en de dorpjes die je passeert als Ban Uoi en Ban Lan erg authentiek. Na 4,5-5 uur (15 km; 300 m klimmen en dalen) eindigt de trekking in Ban Huou waar je opnieuw in een authentieke en eenvoudige homestay verblijft. Indien je wilt kun je je gastvrouw meehelpen met het prepareren van het avondeten. 

Dag 4:
Na het ontbijt verlaat je Pu Luong en rijdt je in ongeveer 3 uur naar Cuc Phuong National Park. Dit is het oudste en grootste natuurpark van Vietnam, met een ligging van 300 tot 600 meter boven zeeniveau. Hierdoor is het klimaat net iets koeler, gemiddeld 24 graden. Je bezoekt het Primate Rescue Center waar onder andere zeldzame Delacour Langour apen gehouden worden en gerehabiliteerd worden om terug te keren in de jungle. Mogelijk tref je er ook pengolins (schubdieren), een van de meest bedreigde diersoorten van Azië en de bintoerong (beermarter). In de middag maak je een trekking van ongeveer 3 uur door het regenwoud. Aansluitend volgt een transfer van 3 uur (120 km) naar Tam Coc. 

Dag 5:
Je begint de dag in alle vroegte (voor de toeristen arriveren) met een tocht van 1 uur per bamboe roeibootje in het Van Long Nature Reserve. Geniet van de stilte, de vogels, en de adembenemende landschappen als uit een aquarel. Van Long wordt ook wel het evenbeeld van Ha Long Bay genoemd, maar dan op het vasteland. Aansluitend bezoek je de Dinh en Le tempels, bovenop de toppen van de kalkbergen, gewijd aan koning Dinh en Le, de stichters van de voormalige hoofdstad Hoa Lu uit de 10de eeuw. Na het bezoek fiets je in 2 uur (20 km) over veelal rustige wegen terug naar je hotel in Tam Coc. De middag kun je vrij besteden.

Dag 6:
Lekker rustig opstaan, geniet van je ontbijt en de koelte van de ochtend. Loop op eigen gelegenheid wat rond totdat je chauffeur je naar Cat Ba Island brengt, ongeveer 170 km (3,5 uur) rijden. Hierbij neem je een veerboot. Je overnacht in een heerlijke lodge, prachtig gelegen. Rondom de ecolodge zijn diverse korte trails op eigen gelegenheid te maken.

Dag 7:
Na het ontbijt wordt je naar de pier gebracht waar de boot om 9.15 vertrekt. Je maakt met een groep een tocht door de schitterende Lan Ha Bay. Dit is het evenbeeld van de wereldberoemde Ha Long Bay, maar dan nog veel stiller omdat het nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Zodra je met de boot een mooi afgelegen plekje hebt gevonden ga je per kajak verder, onder leiding van je gids. Je peddelt langs kalkstenen kliffen die hoog uit het turquoise water oprijzen. Na een uitgebreide lunch op de boot ga je weer verder met je kajaktocht. Op de terugweg naar de haven bezoek je een drijvend dorp en maak je een 'praatje' met enkele vissers. Al met al een actieve en boeiende manier om dit geweldige landschap te ontdekken.

Dag 8:
Na het ontbijt brengt de chauffeur je direct naar het vliegveld van Hanoi voor de binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City (Saigon). Afhankelijk van het tijdstip van deze vlucht heb je de tijd om rustig rond te kijken in deze wereldstad. Het is een goed idee om vanavond in ieder geval de nachtmarkt en eetkraampjes van Ben Thanh uit te proberen. Je hebt per slot van rekening al enige ervaring opgedaan met het Vietnamese streetfood! 

Dag 9:
Ho Chi Minh City (HCMC) is de levendige economische hoofdstad van Vietnam. Vanuit je hotel in het centrum van de stad kun je makkelijk te voet enkele van de highlights van de stad op eigen gelegenheid bezoeken.  Wandel naar het park met het Paleis van de Onafhankelijkheid en bezoek de kathedraal Notre Dame, het symbool van de Franse semi-koloniale architectuur in Vietnam (in 2019 onder renovatie en alleen van buiten te bezichtigen). Boeiend is een bezoek aan het Central Post Office en de Ngoc Hoang Temple (Jade Emperor). Deze laatste ligt wel buiten het bewandelbare centrum, maar een cyclotaxi of brommertje brengt je er zo naar toe, en dat is al een belevenis op zich. Sluit af met een drankje en fantastisch uitzicht vanaf  het Skydeck op de 49e verdieping van de Bitexco Financial Tower. 

In de middag volgt een transfer per auto naar het Cat Tien National Park, zo'n 165 km ten noordoosten van Ho Chi Minh (4-4,5 uur) rijden waar je in een lodge aan de rand van het park verblijft. In de avond wordt je per jeep van het park met een ranger door het regenwoud en door bamboebossen naar de graslanden van Nui Tuong gereden, op zoek naar het wild dat in dit natuurpark voorkomt, zoals sambar hert, wilde zwijnen, maar ook civetkat, lori, pengolin (schubdier) en nachtvogels.

Dag 10:
Cat Tien National Park is een natuurpark met een oppervlakte van ongeveer 750 km2 en wordt door relatief weinig toeristen bezocht omdat het van de meest gangbare routes af ligt. Dat belooft dus veel goeds! Waar het park onder meer om bekend staat zijn haar gibbons, oftewel 'singing apes'. Deze ochtend ga je dan ook bij het ontwaken van de jungle (rond 4.30) op pad. Luister goed en hopelijk hoor je het onvergetelijke geluid van de gibbon, en natuurlijk ook de andere geluiden van de jungle. De gids zal je proberen dichter naar de apen toe te leiden zodat je ze ook kunt zien. Op de terugweg bezoek je het Gibbon Rescue Center, waar illegaal verhandelde apen opgevangen worden, zoals yellow-cheeked gibbons en Delacour Langur. Je wandelt in 1,5 uur terug naar de lodge om op te frissen en te lunchen. In de middag bezoek je ook nog een tweede rescue Center waar beren en wilde katten getrained worden om terug te keren in de wildernis. Al met al veel mogelijkheden om het spaarzame wild van Vietnam in de kijker te krijgen.

NB Mogelijk wordt de Gibbon ochtendexcursie verplaatst naar de volgende ochtend, afhankelijk wanneer er beschikbaarheid is omdat je maar met max 4 personen gaat.

Dag 11:
Vanaf de lodge brengt een jeep je naar het startpunt van de wandeling. Een boeiende doch korte wandeling van 5 km (2 uur) brengt je door het regenwoud naar Crocodile Lake. Hier maak je met een ranger een boottochtje, op zoek naar de naamgevers van dit meer. Terug gaat over hetzelfde pad en daarna met de jeep terug naar de lodge, waar je lekker de middag voor jezelf hebt. Het is ook mogelijk vanaf de lodge zelf nog wat te ondernemen in het natuurpark, of in het hele kleine dorpje waar je overnacht 

Dag 12:
In de ochtend volgt een transfer naar de stad Dalat, 250 km (5-6 uur) rijden. Dalat is een middelgrote stad met 400.000 inwoners, maar met een heel aantrekkelijke ligging. De stad ligt op zo'n 1500 meter hoogte, en wordt omgeven door de ruim 2000 meter hoge bergen van het Lam Vien Plateau. Door deze hoge ligging is het relatief koel, vergeleken bij de rest van Vietnam, en om die reden zijn er tijdens de Franse koloniale tijd veel buitenverblijven door de Fransen gebouwd in de stad. Door het gunstige klimaat groeien er veel bloemen en die sieren de brede lanen. Ook is er beduidend minder verkeer en dat alles tezamen maakt van Dalat een aantrekkelijke bestemming. Wandel over de boulevard langs het centraal gelegen Xuan Huong meer. Bezoek het oude treinstation met een paar antieke locs of verbaas je over de architectuur van het Grazy House. En natuurlijk mag je de Dalat Night market niet overslaan. 

Dag 13:
Vandaag een dagtocht vanuit Dalat. De gids pikt je bij het hotel op voor een transfer van 40 minuten naar Tuyen Lam Lake (Paradise Lake). Hier brengt een boot je naar het startpunt van de wandeling. Totaal 9 km, 2,5-3 uur lopen. Het pad klimt ongeveer 300 meter geleidelijk door de jungle en dennenbossen en het laatste stukje gaat vrij steil, tot op de top van Nao K'lang Mountain op 1700 meter. Van hier heb je een mooi zicht op de omgeving, de stad en op de Langbiang Mountains, waar je morgen zult wandelen. Na de lunch daal je weer af, door boerenland en bossen naar de auto die je terugbrengt naar het hotel. Onderweg bezoek je de Truc Lam Zen Monastery, een van de weinige zen boedhistische kloosters van het land. Rest van de middag vrij te besteden in Dalat.

Dag 14:
Een klein stukje buiten Dalat begint je wandeling  naar de top van Langbiang Mtn, met 2169 de hoogste berg van zuidelijk Vietnam. Het pad leidt je door aardbeienvelden, koffieplantages en dennenbossen. Hier op hoogte is het lekker koel. Duur ongeveer 3 uur.

Na de wandeling volgt een transfer van 250 km (5 uur rijden) naar Nha Trang aan de oostkust, en door naar Whale Island, een paradijselijk eilandje voor de kust. 

Dag 15-16:
Whale Island is een onontdekt paradijsje in Vietnam. Buiten die ene visser die aan de andere kant van het eiland woont, is er hier niemand. Wat het eenvoudigweg fantastisch maakt. Een buitengewone kans om tot rust te komen op je een eigen onbewoond eiland.  Wandel in 2 uur rondom het eiland, of in 20 minuten naar een viewpoint voor een fantastische zonsondergang. Huur een kajak en peddel rondom het eiland tussen drijvende vissershuisjes naar het vasteland (kleine oversteek alleen bij rustig water te maken) en bezoek de Whale Temple. Leen een snorkeluitrusting (beter is je eigenste mee te nemen) en verken de onderwaterwereld of ga mee voor een gegidste duik. Er is een duikschool aanwezig voor een introductieduik, of als je al een brevet hebt kun je mee de zee op. De accommodatie ligt op een afgelegen plek in een prachtige baai. Het is het enige resort in de omgeving.

Dag 17:
De ochtend ter vrije besteding, check-out van het hotel is 12.00 uur. Heb je een internationale vlucht geboekt dan vertrekt deze over het algemeen in de namiddag of avond. Transfer van Whale Island naar Nha Trang Airport (150 km- 3 uur rijden) is inbegrepen. Boek dus de terugvlucht vanaf Nha Trang, of vervolg je reis naar andere delen van Vietnam.


SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen
Molukkenstraat 7
6524 NA
Nijmegen

024 - 327 70 00
info@snp.nl
www.snp.nl
v.a. pp.€ 2.395,-